Pierwsza w Polsce
klinika naprawy ekspresów
Szybki czas Naprawy Wygodna obsługa
Wbudowany młynek stożkowy do kawy z nierdzewnymi kamieniami mielącymi umożliwia mielenie tylko potrzebnej ilości kawy bezpośrednio do kolby. Możliwość ustawienia grubości i porcjowania mielonej kawy daje okazję do eksperymentowania i osiągnięcia idealnej filiżanki napoju według Twojego gustu.
Doskonała filiżanka kawy jest efektem połączenia kilku czynników – świeżo mielonej kawy, odpowiednio ubitej kawy, odpowiedniego ciśnienia i temperatury wody. Przez wahania temperatury podczas ekstrakcji dochodzi do straty piany i w efekcie kawa traci swój piękny kawowy kolor w kilka sekund. Ekspres do kawy Sage BES870 zapewnia innowacyjną technologię kontroli temperatury podczas całego procesu ekstrakcji.
Elektroniczny system PID rejestruje temperaturę podczas ekstrakcji, wyrównuje jej wahania i gwarantuje stabilność podczas całego procesu ekstrakcji.
System niskociśnieniowego parzenia wstępnego gwarantuje stopniowe zwiększanie ciśnienia, które równomiernie rozkłada się po powierzchni kawy w filtrze dla równomiernej ekstrakcji kawy.
Doskonałą filiżankę kawy pomogą Ci stworzyć dodatkowe funkcje i akcesoria. Przyrząd do wyrównywania kawy RazorTM precyzyjnie odmierzy porcję kawy mielonej; przewodnik po ciśnieniu podpowie idealną wartość ciśnienia do ekstrakcji kawy; system cieplny Thermocoil obsługuje ciepłą wodę; funkcja suchej kawy zapewni łatwe wyjęcie osadu kawowego z filtra z minimalną zawartością wody. Możesz eksperymentować.
Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek dla zawodowych baristów; nierdzewny dzbanek do spieniania mleka; wbudowyny tamper; przyrząd do wyrównywanie kawy Razor; szczoteczka do czyszczenia